Hasznos tudnivalók, ha a gátra indul

0
384
PY072723Mielőtt elindulna otthonról, mindenképp gondoskodjon az alábbiakról:

? Indulás előtt nem árt magas kalóriatartalmú élelmiszert fogyasztani!
? Szerezzen be megfelelő védőruházatot: gumicsizmát, vízhatlan ruhákat, esőkabátot, váltás ruhát, kesztyűt!
? Gondoskodjon saját ellátásáról: megfelelő mennyiségű hideg élelmet, italt vigyen magával!
? Célszerű magukkal vinni legalább egy váltás ruhát, fehérneműt, váltás cipőt, tisztálkodó szereket, esetleg hálózsákot.
? Fontos, hogy legyen náluk rádió, telefon, elemlámpa. Szükséges eszköz lehet még a lapát.

Mire kell mindenképpen figyelni?

? A legfontosabb, hogy a védekezésre jelentkező személy legyen egészséges, ne legyenek rajta sérülések. A víz szennyezett, mivel előfordul, hogy az áradás szennyező anyagokat mos ki például az emésztőkből, így ha sérülései vannak, azt a regisztrációnál jeleznie kell. Mindenképpen kell védőfelszerelés, ha nem rendelkezik vele, akkor kérjen.

? Másik fontos szabály, amit el kell fogadni, hogy regisztráció és utasítás nélkül, önkényesen nem lehet a védekezési területre lépni! A regisztrációt a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan nyomon követik, így ha baj van, pontos létszámmal rendelkeznek a védekezési területen dolgozó civil eltűntek számáról.

? Mindenki maga felel a saját teljesítőképességéért. Aki elfárad, az pihenjen, ha nem érzi jól magát, azt jelezze. Figyelni kell másokra is, hiszen csoportosan dolgozunk! Védekezési területen az alkohol fogyasztása szigorúan tiltott! Ezzel nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélybe sodorhatjuk.

Forrás: A fenti körlevelet Facebookon kaptuk, gondoltuk megosztjuk.

AZ ÁRVÍZZEL KAPCSOLATOS ÖSSZES CIKKÜNK ELÉRHETŐ ITT!