Utolsók

0
422

FalufejlesztésMost már nem szemetelnek, és nem is életveszélyesek. Szépen kitakarították az utolsó fenyőfákat a posta melletti parkból. Világos, ki kellett vágni őket, nem kockáztathatott senki semmiféle balesetet.

Ha nem tudnánk az utolsó fák előéletét, azt mondhatnánk, hogy így van rendjén.

Néhány mondatban érdemes azért leírni ennek  a kis parknak a történetét, ha másért nem, hát azért, hogy legalább valakik  emlékezzenek: volt egy maroknyi zöld folt a patak partján, a posta mellett. Egy csoport fenyő zöldellt itt évtizedekig, a szemben lévő házban lakó Verbényi Tibor ültette őket. Sokáig óvta-védte a kis fákat, különösen karácsony környékén. Még mésszel is megjelölte a törzsüket, hogy nehogy illetékteleneknek szemet vessenek rájuk. Nem is nyúltak hozzájuk. Hozzátartoztak Kismaroshoz.

Mégis halálra ítéltettek. Hiába volt tiltakozás, csak ideig-óráig kaptak haladékot. A tenyérnyire zsugorodott talaj nem bírta az amúgy is száraz  nyarakat, így nem jutottak az éltető vízhez.

Úgy tudom, ültetnek helyette más fákat. És az is lehet, hogy csak néhányunknak hiányoznak.

Ilyen egy jól sikerült pályázat. Erdőből így kell sok pénzért cserepes virágot csinálni. 48 millió 174 ezer 193 forintért.

 

Az utolsó nagyHová-hováGyökértelenül

A témáról már írtunk korábban is erre fele!