Nyaljuk a fagylaltot!

0
709

Mondhatom, jó korán megérkezett a nyári hőség. Mire észhez tértünk, már elő kellett kapni a nyári ruhákat, és a piacon is hamar megjelentek a primőrök. Gyerekkorunkban mindig tudtuk, hogy a málnaszezon június 20-a körül kezdődik, és nagyjából egy hónapig tart. Idén már saját bokron 10-e környékén csipegethettünk. A nagy melegben ugyan mire másra ácsingózhatnánk, mint egy finom fagylaltra?

Ezért most olyan gyors, házi készítésű nyalánkságot kínálok, amit egy fél mondatból következtettem ki, és gyorsan el is készítettem.

Először is vettem hozzá egy fél kilós mascarponét. Olcsón jutottam hozzá, mert előző nap lejárt a szavatossága, de – nem tudom, illik-e ilyet írnom – ez a jégkrém minőségét nem befolyásolta. Azon nyomban bedobtam a mélyhűtőbe. Míg szépen megfagyott, egy marék epret lecukroztam, egy-két evőkanál porcukor untig elég hozzá. A megfagyott mascarponét ezután turmixgépbe  tettem, hozzáadtam a cukros gyümölcsöt, és szépen összeturmixoltam. Nagggyon fincsi lett!

házi-jégkrém

Kipróbáltam meggyel, őszibarackkal, sőt málnával, ribizlivel és áfonyával is el tudtam képzelni. De határt ne szabjatok a fantáziátoknak, hiszen csokoládéval, mandulával, dióval, mogyoróval is finom lehet. Amikor viszont itt van a friss gyümölcs, mi a csudának használnánk mást?

Most azon töröm a fejem, hogy az IKEA-ban veszek jégkrémformát, és majd abban tálalom. Ha valakinek elég nagy a mélyhűtője, még parfétortát is készíthet  belőle. Tudom, nem olcsó mulatság, de garantáltan friss jeges édességet varázsolhatunk a családi asztalra. További nagy előnye, hogy nem igényel drága fagylaltgépet, elég hozzá a jó öreg turmixgép vagy botmixer.

Marosi Málna

Kép: turmixvilag.hu