Dönci nem olyan

0
700

A napokban olvashattunk a Dunakanyari Vad Disznóról, amelyik bicajosokat terrorizált a Dunamezőn, sőt arról is pontos információkkal rendelkezünk, mit kell tennünk ha rajtunk üt a vadkan. Azonban nem minden disznó olyan. Nem mindegyiknek volt viharos gyermekkora, vidám téli hajtóvadászatok által megcibált idegrendszere, morgó hangú hajtók felzavarta, kialvatlan és zaklatott ifjú élete. Az erőszak, erőszakot szül. E dunaparti disznó, valószínűleg már kora ifjúságában deviáns viselkedést mutatott, agresszív lehetett.

 

disznó

 

Börzsönyliget békés erdeiben azonban egész más levegőt szívnak magukba a malacok. Itt élt egykor Dönci, aki nem olyan. Döncit egykor elvetemült hegylakók magukhoz szoktatták, etették, kertjükben pajkosan játszadoztak vele, sőt le is fotózták az utókornak. Persze a malacokat nem lehetett abajgatni, de az okos disznó megtanulta, hogy az ember nem jelent veszélyt rá. Boldog, disznóidők.

Dönci1 Dönci2 Dönci2001.09 Ebéd Vaddisznó1Sajnos ma már idegesebbek a disznók, és rengetegen is vannak az erdőben, néha kereszteződik az utunk velük, így nem árt vigyázni.

(Szekeres Sándornak köszönjük a fotókat!)