III. Nagymarosi Csípős Fesztivál – 2015.08.29. Nagymaros Fő tér

0
829

„Csípd ki magad, és hozd el a paprikádat!” hirdettük az első alkalommal, a második azt ígérte, hogy kétszer fog csípni, a harmadik már egész napos programot kínál, sok érdekességgel.

logo

A program a továbbra is a méltán híres nagymarosi termelői piacra épül, de most az önkormányzat jóváhagyásával és segítségével, kibővített helyszínen és hosszabb időtartamban, egészen estig fog tartani.

Sok ember közös munkája, sok ember segítsége kellett hozzá, hogy a fesztivál idén hosszabb és tartalmasabb lehessen. Egyeztetések a város önkormányzatával, a helyszínek tulajdonosaival, de szerencsénkre az előző két csípősfesztivál sikerére való tekintettel mindenki pozitívan állt a rendezvényhez és segítséget és további ötleteket adott a programok színesítéséhez.

Csípős programok, amik az idelátogatókat várják (néhány versenyszámra nevezés szükséges!)  paprika szépségverseny, csípős pizza evőverseny, csípős főzőverseny, tombola, közös csípős ebéd, chili, chili termékkóstoló, előadás a chili-csípős paprika pozitív egészségügyi hatásairól.

Idén is több ismert és kevésbé ismert chilitermelő érkezik az ország különböző szegleteiből, hogy a közönséggel megismertesse különleges csípős termékeit. Többek között itt lesz a ChilivilágRob-chi, Dankachili és a Solymári Chili fesztivál különítménye, azaz Sir. Morlock és társai. Itt lesz továbbá a Chili Hungária Manufaktúra is, akik idén a The World Hot Sauce Awards világversenyen lettek kategória világbajnokok Spirit of Attila nevű chiliszószukkal, amit a többi termékükkel együtt szintén megkóstolható. Természetesen a házigazda nagymarosi GaBko Chili sem marad háttérben és igyekszik könnycseppeket csalni mindenki szemébe. Itt biztosan mindenki megtalálja, ami az ízlésének megfelel!

paprika

A csípős élmény fokozásában a helyi vállalkozások is részt vesznek. Alíz cukrászda, Sigil kávéház, Kis Francia pékség, Maros étterem, Bethlen söröző erre a napra külön csípős finomságokkal, ételekkel, italokkal készülnek, ahogyan a piac árusai is. A résztvevő helyszínek, illetve a piac árusai csípősfesztivál zászlókat kapnak, hogy felhívják a figyelmet csípős termékeikre. Lesz csípős fagyi, csípős péksütemény, csípős kürtőskalács, csípős sör, csípős lekvárok, sajtok, kolbászok..stb.

dsc00246

A csípős gasztronómiai programokon felül napközben koncertek is lesznek. Desenvoltura, utcazenészek… Gyerekeknek kézműves sarok, illetve bicikli verseny a royal fixi club szervezésében.

desenvoltura

Aki ezt követően még bírja szuflával, azt várjuk a csípős fesztivál esti záró programján, a Nagymarosi Művésztelepen. Beszélgetés, zene, tánc, itóka. (Randa-Lear?)

A városban ezen a napon több párhuzamos rendezvény is lesz, amit szintén ajánlunk az idelátogató közönségnek. 17 km-es Panorámafutás, melynek fordulóállomása Nagymaros lesz és Zebegényből indul. Valamint este 19.00-tól az „ADYTON Szabad Zene Műhely és Alkotó Együttlét Szabados György szellemiségében” jazz táborának esti koncertje a Templomkert színpadán.

Tehát Csípd ki magad, csípj meg egy vonatjegyet és hagyd, hogy csípjen! Ezt csípni fogjátok!

A rendezvény továbbra is díjtalan!

Több információ/regisztráció: www.facebook.com/nagymarosicsiposfesztival

csiposfesztival@gmail.com