Tedd magad szabaddá! – Vár a Zebegényi Sárkányfesztivál

0
545
Muray-Klementisz Réka fotója

“10 nap!!!! Már csak 10 nap és együtt eregethetjük/építhetjük/nézegethetjük/kergethetjük/húzhatjuk/engedhetjük sárkányainkat a zebegényi sárkány dombon! Emellett lesznek még gyermekfoglalkozások, vetélkedők, előadások, jóga, kirakodóvásár, koncertek és egy csomó minden!” – áll a Zebegényi Sárkányfesztivál facebook oldalán olvasható szeptember 9-i bejegyzésben.

Hajrá, tedd magad szabaddá Te is Zebegényben! (További fontos infók a kép alatt.)

11930828_1648997305385594_1616855391754478193_o

Kedves Látogatók, és lakosok!

A 2015. 09. 19-20.-án megrendezésre kerülő Zebegényi Sárkányfesztivál idején a közlekedés menete a korábban megszokottakhoz képest az alábbiak szerint módosul a látogatók és a lakosok biztonsága érdekében:A fesztivál látogatói a faluban 3 kijelölt parkolóhelyen tudnak autóikkal parkolni, majd a sárkánybusz járatot igénybe véve a helyszínre érkezni.

Parkolóhelyek:

-Héthídon áthaladva a Szőnyi park felé (60 autó befogadására képes)

-Dunaparton a fő útról lekanyarodva a volt kompkikötő felé (40 autó befogadására képes)

-MÁV állomás Nagymaros felé haladó része (80 autó befogadására alkalmas)

A mozgássérültek és a babakocsival érkező vendégek segítségére lesz a Sárkánybusz személyzete, akik gondoskodnak a vendégek zavartalan feljutásáról.

Szeretnénk megkérni mindenkit, hogy aki teheti, a falu korlátozott parkólóhelyei miatt inkább VONATTAL érkezzenek! A mávstart.hu oldaláról értesülhetnek az aktuális kedvezményekről és a menetrendről is.

A parkolást segítő információs táblákat a falu határaitól a központ felé közeledvén helyezzük ki.

A Szegfű u, Tátika u, Hajnalka u, Rózsa u, Csalogány u, Akácdomb, Róka u, Nyúl u, Őz u, Szarvas u, Mókus u, Csapás dűlő LAKÓIT pedig arra kérjük, hogy házaikat/telkeiket a Márianosztrai út felől közelítsék meg különös óvatossággal.

A Bajcsy-Zsilinszki út-Orgona út szakaszon 09. 19. 9 órától 09. 20. 22 óráig csak a Sárkánybusz és a behajtási engedéllyel rendelkező járművek közlekedhetnek.

A Sárkány busz szombaton 9:30-kor indul Zebegény vasútállomásáról és 20:30 kor indul az utolsó járat a Sárkány dombról.

Vasárnap 9:30-tól 19:00ig közlekedik a Sárkány busz.

A rendezvényt gyalogosan is meg lehet közelíteni a kijelölt gyalogösvények valamelyikén.

A forgalom problémamentes lefolyását forgalomirányítást segítő szakemberekkel kívánjuk egyszerűbbé és feszültségmentesebbé tenni.

Kérjük vigyázzanak magukra, és egymásra!

Köszönjük megértését, és együttműködését

a szervezők