Nem jó ma vonatnak lenni Magyarországon

0
493

Olvasónktól kaptuk az alábbi beszámolót, amely szeptember 25-én, múlt pénteken a Dunakanyari zónázón este történtekről szól:

“A 19:07-es Vácra tartó zónázót (igen, a szép, új, kék vonatot) Dunakeszi-alsó magasságában úgy megdobálták kővel, hogy négy ablaka ráment, és két helyen az oldala is megrongálódott egy kicsit. Hál’ Istennek sérülés nem történt, mert az üveg nem szakadt át teljesen, csak a külső réteg tört szilánkosra. De az okozott kár százezres, a késés félórás…
Vácon az állomáson is tanácstalanság volt, hogy, s mint legyen tovább. A hangulatot tovább fokozták az okoskodó utasok. Végül az összetört első kocsit lekapcsolták és a másodikkal mentünk tovább. A rendőrségnek telefonon jelentették a dolgot, akik kissé értetlenkedtek ugyan, de később bizonyára kimentek helyszínelni. Az is baj volt, hogy a kalauz (aki épp az ablaknál állt, mikor az betört) nem tudta megmondani, helyileg pontosan hol is történt a dobálás, mert éppen jegy nélkül utazókat büntetett, ami teljesen lekötötte a figyelmét… Szürreális-magyar jelenet történt tehát ma is, a kérdés pedig jogos: megérdemeljük-e ezeket a szép kék vonatokat, amiken még wifi is van, csak hát most már ablak nincs…”

A tanulságot mindenki szűrje le magában.

vonatablak