Meggyújtották az első adventi gyertyát Verőcén

0
685

A Verőce Galériában kézműves vásárral, a Helytörténeti Múzeumban pedig tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket advent minden vasárnapján, miközben sorra meggyúlnak a gyertyák Verőce főterén. 

“A Verőce Galéria és a Művelődési Ház szervezésében ez évtől hagyományteremtő céllal meghirdetjük verőcei kézműveseknek, alkotóművészeknek, őstermelőknek (bárkinek, aki részt kíván venni) a Verőcei Adventi Kézműves Vásárt. Az adventi vasárnapokon a Verőce Galéria (Árpád út 21.) termében bárki kipakolhatja ajándéktárgyait az árusító asztalokra 14 és 19 óra között. Várjuk kézműves barátaink jelentkezését a 06 30 9643 136 telefonszámon vagy a geborart@gmail.com e-mail címen. Helypénz nincs.” – olvasható Gebora István – még mindig aktuális – felhívása a Verőcei Tükörben.

Délután négy órakor Greff Katalin művelődésszervező felvetőjét követően Grauszmann György polgármester úr köszöntötte a szépszámú érdeklődőt, majd Fejérdy Áron katolikus atya, illetve Dr. Márkus Gábor református lelkész osztotta meg adventi gondolatait Verőce keresztényeivel. A közösen elmondott Miatyánk után a falu szellemi vezetői és polgármestere meggyújtották az első adventi gyertyát a szökőkutat körülölelő koszorún.

Az együttlét zárásaként a Daragó család és a Borbarátok látták vendégül a résztvevőket, ezt megelőzően a  Verőcei Csattogók tréfás és csattanós előadása tette fel a koronát erre az adventi vasárnap délutánra.

Az esemény fotói: