Bemutatkozik az “Igéző Meseműhely”

0
729

Az “Igéző Meseműhely” nagymarosi és környékbeli gyermekek, valamint a saját magunk szórakoztatására létrejött civil szerveződés. Az alapkoncepció az volt, hogy itt helyben betöltendő űr tátong az olyan gyerekprogramok terén, amin a szülők és gyerekek együtt vehetnek részt.

Olyan foglalkozásokat tervezünk, amelyek segítenek elmélyíteni a szülő-gyermek kapcsolatot azáltal, hogy együtt utaznak a mesék világába, majd közös alkotással, élményekkel feltöltődve és az elkészített tárgyi emlékekkel térhetnek haza.Tervezünk “Magyar népmesék”-es foglalkozást “élő társasjátékkal”, cirkuszos, robotos foglakozásokat, de hogy ne csak a mókázással töltsük meg a programokat, a tűzvédelemről vagy a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról is játékos formában ültetnénk bogarat a gyerekek fülébe.
Az alapító tagok helyi anyukák, akik idejük mellett kreativitásukat, gyerekszeretetüket, lelkesedésüket, mosolyukat és kedvességüket teszik bele a délelőttökbe, mindemellett tagjaink között van pedagógus és népi játszóház vezető végzettséggel rendelkező is, így programjaink a szaktudást illetően is megalapozottak.
Első alkalommal egy magányos kalóz történetével ismerkedhetünk meg, aki utazása során beleszeret egy világszép királyleányba, de a kalandok során derül csak ki, lesz-e elég ügyes ahhoz, hogy elnyerje szíve hölgyének kezét. A bábjáték után együtt elkészítjük kedvenc figuránkat a meséből, kalózt vagy királykisasszonyt, kinek-kinek tetszése szerint, majd együtt álljuk ki a próbákat, így mi alakítjuk tovább a történetet és a főhősök sorsát.

jókalózók1.

Az első foglalkozás időpontja: 2016. április 30. 10 óra.
A foglalkozások helyszíne: Sigil Galéria, Nagymaros, Magyar utca 2.
Hozzájárulási költség egy gyermeknek 500.- két gyermeknek 900.-, három vagy több gyermekes család esetében 1.200.-/család alkalmanként, melyből a következő foglalkozások alapanyagait tudjuk beszerezni.
A következő délelőtt időpontja és témája a Sigil Galéria kapuján elhelyezett hirdetőn, az Igéző Meseműhely facebook oldalán, valamint a www.kisdunaujsag.hu oldalon lesz olvasható.
Szeretettel várunk minden 3 és 10 év közötti gyerkőcöt, akinek van kedve velünk utazni a mesék birodalmába, velünk játszani és élményekkel feltöltődni.

jókalózok

Csuty (Szalay Judit)
Dóri (Marafkó Dóra)
Gabi (Gubacsi Gabriella)
Gyöngyös (Sukerek Gyöngyi)