Természetjáró Fesztivál

0
1468

Magyar Természetjáró Szövetség idén első alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét Természetjáró Fesztivál címmel szeptember 7. és 9. között. A Dunakanyarban és a Börzsönyben gyalogos, kerékpáros, valamint vízitúrák lesznek, a verőcei Csattogó-völgyben, a fesztivál központi helyszínén pedig napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Termeszetjaro_Fesztival_header

Zebegény, Nagymaros, Kismaros, Verőce, Királyrét és Katalinpuszta térségében a három nap alatt mintegy 100 túra közül választhatnak a fesztiválra érkezők. A szervezők a gyakorlott túrázóktól a gyerekekkel kirándulni vágyókig mindenki számára kínálnak érdekes és teljesíthető túrákat: családi távok, különböző kerékpáros és gyalogos, vízi és kerékpáros, gyalogos és kisvasutas, valamint tematikus túrák közül lehet válogatni. A programban szerepel teljesítménytúra, ökoturisztikai szakvezetés, gyógynövénytúra, nordic walking túra, közösségi futás és szemétszedő kocogás (plogging) is.

A Csattogó-völgyi üdülőházak területén bemutatkoznak outdoor termékek forgalmazói, kitelepül számos zöld civil szervezet, de lesznek filmvetítések, természetvédelmi fotókiállítás, valamint a természetjáráshoz, környezettudatos életmódhoz, hulladékcsökkentéshez kötődő előadásokon és workshopokon is részt vehetnek a Verőcére látogatók.

A túrák előtt és után játékos programokkal, gyerekfoglalkoztatóval, kéktúrás vetélkedőkkel, 3D barlangi vetítéssel, csillagászati bemutatókkal is készülnek, de méta, jóga, teqball közül is lehet választani. A színpadon a Mongooz and The Magnet, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák gondoskodnak a zenéről, szombaton délután a gyerekek a Kolompos, este pedig a Vegas Showband muzsikájára táncolhatnak.

A fesztiválon a rendezvény szervezője és házigazdája, a Magyar Természetjáró Szövetség mellett megjelenik a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Ipoly Erdő Zrt., valamint a természetjáráshoz, környezet- és természetvédelemhez kötődő egyesületek széles köre, de kiemelt figyelmet kap az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítése is. A fesztiválon való részvételhez online jegyvásárlás szükséges, néhány programra pedig regisztrálni kell.

Az eredeti cikk erre olvasható.