Koronakörkép – és nálatok mi újság? 3. rész

0
904

Egy újabb beszámoló, ezúttal a szomszéd fővárosból, Bécsből. Christian beszámolója optimistán zárul, a próféta szóljon belőle! Hajnalka Hannoverben él, gyakorló orvos. Ő egy rövid, de  sokatmondó üzenetet küldött sms-ben. Sokakkal együtt magam is azonosulok a gondolataival. vgy

Ausztria

Hát ez bizony egy nagyon különös helyzet. Több ezer fertőzött van itt Ausztriában.

Tirolban úgy néz ki, hogy több száz izlandi, svéd és norvég megfertőződtek  síszünet közben. A tiroli hatóság nem reagált kellő időben, és ez sajnos hozzájárult, hogy a skandináv országokban ezért lett sok fertőzött. Tirolt meg egészen karantén alá vonták.

De még van egy kis idő, ezért nagyon reméljük, hogy sikerül még jobban karban tartani mindent. Azt mondják, hogy nagyon jó nálunk az egészségügy, de vannak dolgok, amelyek nem nyugtatóak (például, hogy messze nincsenek elég maszkok a kórházakban).

Szóval a krízisben nagyon sok minden derül ki, ami miatt normál körülmények között nincsenek nagy következmények. Annak ellenére úgy néz ki, hogy a többi országokhoz képest nagyon korán reagáltak és elég korán jöttek a kijárási tilalmak. Csak a jövő tudja mondani, hogy meddig lesz…

3 hét óta be vannak zárva az iskolák, az egyetemek és az éttermek. Maximálisan ketten léphetnek ki az utcára, és csak akkor, ha egy háztartásban élsz a másikkal. Viszont már 4 napja csak 4-6 % között növekszik a fertőzöttek száma.

Ma volt az első nap,(04.04.) hogy többen voltak a gyógyultak, mint az új fertőzötteké. Ez is nagyon jó jel, és azt mutatja, hogy jól és időben reagált az osztrák kormány. Ami most új, az a maszkok viselése nyilvános helyeken. A jelek szerint Japánban és Dél Koreában ezzel sikerült karban tartani az epidemiát. Nehezebb ez nálunk, mivel itt nincsenek az emberek hozzászokva ehhez.

Én jól vagyok. Nem vagyok beteg, és még van munkahelyem. Ennek nagyon örülök. A munka sajnos nagyon nehéz, mert ott nagyon érzem a krízis-hangulatot.  Most úgy van, hogy 1 napot kell hetente bemennem. Felváltva megyünk, így reméljük, hogy nem lesz beteg senki.

Alig várom hogy vége legyen ennek a borzalomnak, és  ismét tudunk találkozni!! Nagyon  remélem,  hogy húsvét után túl leszünk a legnehezebb időszakon!

Christian – Bécs

Németország

Ezt a krízist is túl fogjuk élni. Nagy esélye a világnak, hogy megváltozzon, méghozzá  jobb irányba.

Hajnalka, Hannover