Megszűnt-e a Kossuth Mezőgazdasági Szakszövetkezet?

0
469

Rudolf János elnök tájékoztatása az Mgtsz utolsó feladatairól

A Kossuth Mezőgazdasági Kistermelők Szövetkezetének három ügye van jelenleg folyamatban, amelyet az érvényes jogszabályoknak megfelelően folytatunk le.

Az erdők ügye

Az erdőt, aki akarta, eladta. A megmaradt tulajdonosok erdőbirtokai osztatlan közös tulajdonban maradtak.

Az iroda épülete

A volt posta, később a szakszövetkezet irodájának használt épületét -állandó bérlő által lakottan – megvételre kínáltuk a közgyűlés határozatának megfelelően.

A licitálást Dr. Solti József vezette, az adás-vétel megtörtént, a vételár a szakszövetkezet bankszámláján van.

A tagok között a felmutatott részjegy alapján ez az összeg szétosztásra kerül.

Szigetrét

A Sziget-rét tulajdonosok benyújthatták igényüket ez év március 1-jéig a Földhivatalba. Az osztási tervezetet eljuttattuk a Földhivatalba, illetve a szövetkezet külön kérte a tulajdonosok szerinti kimérést, amit a földhivatal ingyenesen

eszerint elvégez. Nem kell tehát aggódni, mindenki a saját földjéhez fog hozzájutni.

Tájékoztatom a Tisztelt Olvasókat és Tulajdonosokat, hogy ezeket az intézkedéseket sajnos meg kellett tenni. Kismaroson nagyon kevés ember akad, aki a földdel szakszerűen tud és akar is foglalkozni. Évek óta eszi a pénzt a szakszövetkezet fenntartása, és nem akartuk az emberek vagyonát a működésre fölemészteni. A vezetőség is csonka lett már. Nagy fájdalmunkra elment Gyula barátunk (Bonifert Gyula, a szerk.), ketten maradtunk Pálmai Lászlóval, de magam sem vagyok egészséges. Itt adom hírül azt, hogy Györei Péter vásárolt egy kombájnt, akinek szűksége van segítségre, forduljon bizalommal hozzá.

Ha a fenti kérdések végére érünk, akkor megtörténik a hivatalos végelszámolás, és megszűnik a szakszövetkezet. A szakszövetkezet jelenleg még nincs felszámolás alatt, erről tájékoztattuk azokat, akik eljöttek meghirdetett közgyűlésünkre.

 

Rudolf János

A Kossuth Mgtsz elnöke