Pályázat helyi képzőművészek számára

0
408
vcirtktrA Váci Értéktár Muzeális Intézmény pályázatot hirdet a Váchoz, illetve a Dunakanyarhoz földrajzilag és/vagy érzelmileg kötődő fiatal képzőművészek csoportos kiállításon való részvételre.

A pályázatra minden 35. életévét be nem töltött művész pályázhat.

 

A kiállítás célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson fiatal képző, és iparművészeknek, hogy élénkítse a közönség és az új generációs művészek kapcsolatát, hogy bemutassa a jelenleg uralkodó művészeti tendenciákat és irányokat.

Minden pályázó legfeljebb 5 művének jó minőségű 1 MB-nál nem nagyobb reprodukciójával, a művekhez tartozó rezümével és szakmai önéletrajzzal pályázhat. A jelentkezés feltétele a mellékelt pályázati űrlap kitöltése.

A beérkezett pályamunkákat meghívott szakmai kuratórium bírálja el. A kuratórium tagjai: Molnár László József grafikus, az Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszékének tanára, Bálint Zsombor keramikus, szobrász Koltai-Dietrich Gábor festőművész.

A kuratórium elsősorban narratív és figurális munkákat vár a pályázóktól. A pályázati kiírás fotóművészeti alkotásokra nem vonatkozik. A kuratórium 15 képzőművészt válogat ki a pályázók közül, akik kiállíthatnak a Váci Értéktár Muzeális Intézmény Pannonia Házban működő kiállítótermében.

A pályázatokat e-mailen várjuk a muzped@ertektar.vac.hu címre. Kérdéseket ugyancsak ezen az e-mail címen tehetnek fel. Pályázatok leadási határideje: 2011. április 22. A kiállításon résztvevő művészeket legkésőbb április 29-ig értesítjük.

 

A szakmai zsűri által beválogatott művek beszállításáról a pályázó gondoskodik. A pályamunkákat installálásra alkalmas állapotban legkésőbb május 13-ig várjuk a Váci Értéktár Muzeális Intézménybe. (H-2600 Vác, Köztársaság út 19.).

 

A pályázati űrlap letölthető a Váci Értéktár honlapjáról.

 

forrás: Váci Értéktár

Kisduna info