Demóna megszállta a Morgót

0
542
Mesevonat_rokkautnDemóna megszállta a Morgót, avagy Csipkerózsikát álmából sikeresen felébresztette a herceg. A Királyréti Erdei Vasút és a Kismarosi Ámulat Társulat április első vasárnapján indította útjára a Grimm Mesevonatot, amelyre már pár nappal korábban az összes menetjegy elkelt.

 

Mesevonat_induls

A történések ismerősek lehettek azoknak, akik már a tavalyi első mesevonatra ellátogattak, de akkor a mesét lerövidítette a hirtelen jövő eső, amely azután országszerte óriási károkat okozott, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy idén is Grimm Csipkerózsikáját adják elő, hogy végig lehessen élvezni a teljes előadást.

 

IMG_9356Mesevonat_rmtnc

Mesevonat_nisMesevonat_deszp

 

Ezúttal szerencsésebb volt a helyzet, mivel az időjárás nagyon kegyes volt. A délután fél ötös indulásra megtelt a szerelvény, amelyben az egyik Grimm testvér elkezdte útközben mesélni a történetet. A mese folyamán először a kisbaba Csipkerózsika kelt életre, amint éppen Demóna elátkozta őt, majd később találkozhattunk a tizenhat éves Csipkerózsikával is, amint éppen születésnapjára készült, valamint a herceggel, aki meghódította az ő szívét. A kisvasút kis utasai segíthettek Csipkerózsika vadászának összeszedni a hercegkisasszony ajándékait. A rokka megszúrta a hercegnő úját, ám örök álmától megmentette hercege csókja, és az átok ezáltal elszállt.

 

Mesevonat_kirlyfiIMG_9338

Mesevonat_szomoranMesevonat_kirlyipr

 

A Grimm Mesevonatot idén még május 21-én, 28-án és június 25-én is megrendezik, amelyre előre lehet jegyet rendelni a 06 20 951 4912-es telefonszámon, személyesen a kisvasút kismarosi jegypénztárában vagy online a www.kisvasut-kiralyret.hu oldalon.

 

Mesevonat_Megktzve

 

U.i. Persze én ehhez hozzátenném azt, amit személyesen is megtapasztaltam gyermekeimmel – azt a varázslatot amit egy vonaton való utazás tud nyújtani, valamint az a tény, hogy a gyerekek valójában nem tudták, egy-egy állomáson mi vár rájuk. Csipkerózsika ajándékvadászata pedig jó kis rohangászás volt – a gyerekek legnagyobb örömére. Mind az Ámulat Társulat tagjainak, mind a Mesélőnek, valamint a szervezőknek sok köszönet az élményért. (A fotók pedig önmagukért beszélnek.)