Verőcei Duna Ünnep és Outdoor Fesztivál

0
426
outdoor_20103Idén Verőcét éri az a megtiszteltetést, hogy földlakó embertársainknak felhívja figyelmét a környezettudatosabb életvitelre. 2011.-ben központi téma a Duna, s köré szerveződnek az idei programok zöme a II. OUTDOOR FESZTIVÁL ÉS GUINNESS REKORD KÍSÉRLET keretében, melynek hátteréről s a programokról kaptunk információkat a szervezőktől, remélve hogy minél többen ellátogatnak a színes család- és nem utolsósorban kutyabarát programokra.

2010. május 9.-én Királyréten megrendezésre került az I. Outdoor fesztivál, melynek célja az egészség-, környezet- és állatvédelem, outdoor sportok és a túrázás népszerűsítése volt.

outdoor_20104
outdoor_20102outdoor_20101

Idén, június 25-én Verőce ad otthont a második OUTDOOR FESZTIVÁL ÉS GUINNESS REKORD KÍSÉRLET elnevezésű családi és sportnapnak. A fesztivál céljai között szerepel a természetes környezetünk védelme, ápolása, a Duna és élőhelyeink védelmével kapcsolatos fenntartható projektek bemutatása, és a környezettudatos életmód népszerűsítése családi programok keretein belül. A programjaink az egészség-, környezet- és állatvédelem, outdoor sportok és a túrázás népszerűsítésének jegyében kerülnek megrendezésre.

A rendezvényt 9 órakor Monspart Sarolta a Nemzeti Szabadidősport Szövetség Elnöke és Bethlen Farkas Verőce polgármestere nyitja meg.
Sokat beszélünk a környezetvédelemről és mégsem tudjuk igazán, hogy az egyes ember mit tehet ezért. Pedig a ?sok kicsi sokra megy” és ezt mutatja meg nekünk az Ipoly Erdő Zrt., a Magyar Madártani Intézet és a WWF (World Wide Fund for Nature) amelynek célja kampányszerűen felhívni a figyelmet édesvizeink, ivóvizeink védelmére. A helyszínen a Magyar Vöröskereszt véradást szervez.

 

A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet, hogy akár minimális költséggel is nagyon sokat tehetünk az egészségünk javítása érdekében. A fesztiválon segít nekünk ebben a helyi sportegyesület kajakosai és labdarúgói, a Futapest klub, a Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület, a Baraka utazási iroda, és a Mountex, melyek aktív programokat kínálnak.

 

Az idei fesztivál fókuszában a Duna áll. A rekordkísérlet üzenete felhívni a figyelmet a Duna, mint legnagyobb folyónk felbecsülhetetlen értékeire, védelmére, valamint a Dunakanyar páratlan szépségére. Saját korlátaink átlépésével, egy kis odafigyeléssel, tudatos neveléssel mennyit is tehetünk környezetünk védelméért. Tervezett rekordunk egy napon belül pirkadattól-sötétedésig a leghosszabb utat megtenni kajakkal női kategóriában, melynek tervezett hossza 133 km Gabcikovótól (Szlovákia)- Verőcéig.

 

A MÁV-START a rendezvény és a szervezők számára felajánlott 33%-os alkalmi menettérti kedvezményt a teljesárú jegy árából. A kedvezmény érvényesítése a helyszínen kijelölt MÁV-START sátornál lehet majd.


A programok ismertetője:

Iskola bejárata

9 óra MEGNYITÓ

9-13 óra Kispályás Lafuma futball kupa a focipályán

9-18 óra Katlan-Barangoló bemutató
9-18 óra Lafuma, Ruffwear bemutató
9-18 óra WWF bemutató
9-18 óra Duna Ipoly Nemzeti Park bemutató
9-18 óra Ipoly Erdő ZRt.bemutató
9-18 óra Madártani Intézet bemutató
9-18 óra Hidvégi Üstös Pál bemutató


Dunapart

9-14 óra Lafuma Kajak verseny
10-18 óra Mountex bemutatók
14-16 óra Ruffwear kutya szépségverseny- viziszínpad
16-16.30 Kutyás bemutató ( Diafram 64 )
17-19 Térzene a viziszínpadon
19-21 óra Misztrál együttes viziszínpad
19 órától GUINNESS KISÉRLET ÉRKEZÉSE A DUNÁN

(EREDMÉNYHÍRDETÉSEK A VERSENYEK SZÍNHELYÉN AZONNAL A VERSENYEK UTÁN)

Iskola bejárata ( indulás-érkezés)

10 óra Ruffwear Kutyás futóverseny
11 óra Lafuma Terep futóverseny
11-16 óra BTHE túra
11-16 óra Baraka szemétgyűjtés szervezése

Iskola udvarán

9-19 Kirakodóvásár
10-17 Kézműves gyermekfoglalkozások az iskola udvarán
10-16 Baraka, Ruffwear,Lafuma,Oxbow film vetítések a régi tornateremben
10-16 Lovas kocsikázás Verőcén
10-13 Véradás az Iskolában

 

A RENDEZVÉNY MINDEN PROGRAMJA INGYENES!

A versenyek részletes programja és egyéb információk www.outdoorfesztival.hu megtalálhatók.

Bővebb info: www.outdoorfesztival.hu

Videó a youtube-on tekinthető meg.

Kisduna infó