BUÉK Magyarország!

0
513
dim_4-3Az új év első napjaiban elkeseredve néztem a közösségi oldalak bosszankodó bejegyzéseit az új Alkotmány elleni tüntetésekkel és a magyar demokrácia bukásával kapcsolatban. Tekerjük vissza az időt egy pár évvel! Hát mit látunk? Ugyanezek az emberek akkor még ?Takarodj Nagyorrú?, ?öszödi böszme?, ?diktátor? és hasonló bejegyzésekkel, MSZP ellenes cikkek hadával díszítették ki profiljaikat.

Az új év első napjaiban elkeseredve néztem a közösségi oldalak bosszankodó bejegyzéseit az új Alkotmány elleni tüntetésekkel és a magyar demokrácia bukásával kapcsolatban. Tekerjük vissza az időt egy pár évvel! Hát mit látunk? Ugyanezek az emberek akkor még ?Takarodj Nagyorrú?, ?öszödi böszme?, ?diktátor? és hasonló bejegyzésekkel, MSZP ellenes cikkek hadával díszítették ki profiljaikat.

 

spencer
Mondtál valamit csücsörikém?

Felmerülhet bennünk a kérdés, nekik pontosan mi kell?

Félretéve azt, hogy elrontottuk a rendszerváltást, és emellé az idők folyamán szép összegű államadósságot halmoztunk fel, ki kell emelnem a jelenlegi világgazdasági helyzetet. Ha ebben a szituációban bármelyik európai kormány képes emelt fővel áthajózni a viharos tengeren, az fogadja őszinte meghajlásomat.

Persze tekintsünk el a németektől, akik termelő gazdaságukat az EU pénzéből sikeresen felpumpálták, vagy a norvégoktól, akik hatalmas nyersanyag és készpénz tartalékkal rendelkeznek. Baj van Belgiumban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Görögországban, Írországban, Magyarországon és még ki tudja, melyik az a költségvetés, ami felborul egyik pillanatról a másikra.

Történelmezzünk egy kicsit! Az Osztrák-Magyar Monarchiával az volt a bajunk, hogy elnyomtak minket (pedig ha jobban belevetjük magunkat a történelemkönyvekbe a felháborodás mögött láthatnánk az akkori rohamos fejlődést, vagy akár még azt is, hogy az osztrákok, annak ellenére, hogy kevesebben voltak, nagyobb részt álltak a költségvetésből). A demokráciával az a bajunk, hogy nem működik. Inkább elköltöznénk, mondjuk Svájcba? Ne tegyük, mert biztos vagyok benne, ha az itthoni szigorításokon ennyire felháborodunk, akkor azt a ?rendőrállamot? nem tudjuk majd elviselni. És ez a ?semmi nem jó? morál aktuális: ha valaki füstöl mellettünk az étteremben az a baj, ha hoznak egy rendelet, hogy mostantól tilos, akkor meg az. Így tekintve a világra merre is van az előre?

dim_600

Ha nyugati életet akarnak, kedves polgártársaim, kezdjék azt a saját portájuknál és ne a politikánál. És a nyugati élet nem elsősorban pénz kérdése! Csak egy két apróság: átengedni a gyalogost a zebrán; rendbentartani testünket, lelkünket és környezetünket; kiművelni magunkat és folytathatnám még sokáig a sort.

Induljunk el egy úton, mely felemelkedést hoz a hétköznapokba. Nem a nemzetnek, mert a napi életben teljesen mindegy, hogy Magyar Köztársaság vagy Magyarország, hanem magunknak kell elindulni, mert az viszont nem mindegy, hogy órákat kell várni a zebránál mire átjutunk vagy kedvesen, mosolyogva átengednek és bosszankodás nélkül haladnak tovább. Apróság, de rengeteget számít.

Ezek fényében kérem Önöket, hogy ne háborogjanak, hanem kívánságaik legyenek őszinték és valóban békével és reménnyel fogadják az újévet!

Koloszár Gergő