Az éhes férfi

0
478
IMG_1769_4-3?Amikor férjhez mentem, odaálltam az apám elé, hogy adjon nekem tanácsot. Mire ő gondolkodott kicsit, és azt mond­ta: ide figyelj, ha valamit kérsz a férjedtől, soha ne vacsora előtt kérd, hanem egy jó vacsora vagy ebéd után. Éhes férfitól soha ne kérj semmit.?

Ennél nagyobb bölcsességet az evéssel kapcsolatban kevesen írtak le. S aki leírta, jól ismerte a férfiakat, és bizonyára meg is fogadta édesapja tanácsát. Hiszen egész életét szinte azzal töltötte, hogy az asszonyokat, lányokat, fiatalokat és idősebbeket megtanítson főzni. Nemzedékek forgatták szakácskönyveit, hétről-hétre adott tanácsokat a Nők Lapjában. Ajánlom szeretettel  F. Nagy Angélát.

Véletlenül akadtam rá a Magyar Konyha című újságban a vele készült riportra, és elámultam a könnyed, élvezetes stílusán. A legnagyobb meglepetést azonban az jelentette számomra, hogy Örkény István felesége volt.

Úgyhogy úgy döntöttem, hogy most szellemi táplálékot nyújtok át a kedves olvasóknak. Ismerjék meg a hölgyet, és fogadják meg tanácsait!

F. Nagy Angéla
Éhes férfitől ne kérj semmit!
(A Magyar Konyha engedélyével)

Marosi Málna
Fotó: Balogh András