Az alábbi receptet kóstolóval mellékelve Bettikétől kaptam. “Civilben” Sárosi Bernadettnek hívják, mit mondjak, tűzről pattant menyecske. Szinte mindenhez ért, csak úgy ég a keze alatt a munka. Ráadásul, pont úgy szeret kísérletezni, mint én. Pontosan le is fényképezte a Kisduna kedvéért a folyamatot és a hozzávalókat, úgyhogy a bodzaszezonban próbáljátok ki ezt a finomságot; különösen ajánlom az izgalmas ízek kedvelőinek. Íme egy adag elkészítése, ha beválik, csak arányosan növelni kell a hozzávalók mennyiségét.
A dzsem alapja 2 db citrom, 3 db alma, 20 db bodzavirág:
A citromot vékony szeletekre vágjuk, a bodzavirágról levagdossuk a szárát, és lerakjuk egy lábosban, így: egy sor virág, egy sor citrom, majd az egészet fölöntjük fél liter vízzel.
Egy napot hagyjuk állni a hűtőben, majd ráreszeljük az almát, megszórjuk a vaníliás- és a kristálycukorral.
Ezután nincs más hátra, mint húsz percig főzni a masszát. Tegyünk hozzá zselésítő anyagot is, és a használati utasítása szerint alkalmazzuk.
Bettike ilyen helyes kis üvegekbe porciózta ki, úgyhogy nem csak finom, hanem nagyon mutatós is lett ez a tavaszi lekvár-különlegesség. Köszönjük!
Marosi Málna