SIGIL – Kávépanoráma verssel, zenével, kiállításokkal

0
986
A SIGIL Galéria és Kávézó Nagymaroson - Fotó: Kovács Gabriella

Néhány éve jártam a nagymarosi önkormányzatnak abban az épületében, melynek egy részét a NAKE (Nagymarosi Képzőművészeti Egyesület) használta kiállítóteremként, míg másik részében a Kerekegylet szorgoskodott. A ház azóta teljes felújításon esett át, majd idén tavasszal nyílt meg SIGIL Galéria és Kávézó néven.

A SIGIL Galéria és Kávézó Nagymaroson - Fotó: Kovács Gabriella
A SIGIL Galéria és Kávézó Nagymaroson – Fotó: Kovács Gabriella

 

Megpecsételhetik a nagymarosiak és környékbeliek a SIGIL sorsát: a képek magukért beszélnek. A programok sokszínűsége, a helyi tehetség bemutatásának fontossága alapvető elem. Ha a kávéjuk is ilyen finom marad, a siker sem maradhat el, és hosszú időre lesz bejegyzés naptárunkban a “találkozó a Sigilben ma este”. Persze, nézegetve Facebook oldalukat, a megjegyzések alapján máris rajongótábora van a lelkes csapatnak.

Ekés Orsolya és Győrffy Ákos a SIGIL Galéria és Kávézóban Nagymaroson - Fotó: Kovács Gabriella
Ekés Orsolya és Győrffy Ákos költő a SIGIL kertjében – Fotó: Kovács Gabriella

 

Leírásuk szerint:

“Havonta változó kiállítások, képzőművészet, építészet, néprajz.
Irodalmi estek, kamaradarabok, bábszínház.
Jó kávé, hideg limonádé, szőlő ereje.”

De szerintem ennél jóval több: barátok, vidámság, nézelődés, nevetés. Koccintás és közös gondolkodás. Bízzunk a közösség erejében is, ne csak a szőlőjében.

Kovács Gabriella

Kerekegylet Közhasznú Egyesület Nagymaroson alakult 2010-ben. Indulásukkor így fogalmazták meg céljaikat: “Lelkes csapatunk legnagyobb ereje mély barátságunkon túl eltökéltségünkben rejlik, hogy jobbá tegyük Nagymaros életét, színesítsük, fényesítsük, gyarapítsuk, hogy még vonzóbb legyen ide látogatni, és még szívfacsaróbb legyen innen elmenni. Ennek érdekében megmásszuk a hegyeket, átkelünk a folyókon, hidakat verünk, és lehetőséget kínálunk új, elsőre talán elképesztőnek tűnő ötletek megvalósítására.”[/su_frame]

Képek még:

A SIGIL Galéria és Kávézó Nagymaroson - Fotó: Kovács Gabriella
A SIGIL Galéria és Kávézó Nagymaroson – Fotók: Kovács Gabriella

 

A SIGIL Galéria és Kávézó Nagymaroson - Fotó: Kovács Gabriella
Balázs István Balázs kiállításának megnyitója A SIGIL Galériában – Fotó: Kovács Gabriella

 

A SIGIL Galéria és Kávézó Nagymaroson - Fotó: Kovács Gabriella A SIGIL Galéria és Kávézó Nagymaroson - Fotó: Kovács Gabriella