Meghalt Emmer Margit néni

0
544
Margit néni a 2012. évi Úrnapi körmeneten - Fotó: Balogh András
Margit néni a 2012. évi Úrnapi körmeneten - Fotó: Balogh András
Margit néni a 2012. évi Úrnapi körmeneten

 

Emmer Józsefné, született Éberli Margit Kismaros élő történelemkönyve volt. Nincs olyan téma, érdekesség, titok, amiről órákat ne tudott volna mesélni. Könyveket  tölthetnénk meg meséivel, anekdotáival, tragikus emlékeivel, de hiába, minden késő már.  Mint a régiek mondták, leégett a könyvtár.  90 éven felül is, vidám, derűs asszony volt, aki szinte  az utolsó pillanatig főzött, sütött, kapált(!), szőlőt kötözött, bevásárolt, templomba járt és mindig mindenről megvolt a  véleménye.

Nagymestere volt annak, hogyan töltsük meg életünket tartalommal és jósággal. 2007-ben Kismaros elismerte a faluért tett érdemeit, legfőképpen pedig példás életét. Az akkori indoklás így szólt:

 

Margit néni a napokban tölti be 86. életévét. Egész életpályája példamutató. Férjével együtt megjárta a „málenkij robotot”, de hitét és életszeretetét soha nem veszítette el. Felnevelt három gyermeket. Sokáig szervezte a nyugdíjas klub programjait, a templomban a mai napig rendszeres szolgálatot teljesít. Még most is kirándulásokat, összejöveteleket szervez, igazi közösségteremtő ember. Tudására, tapasztalataira bizton számíthat a fiatalabb generáció. Az Ő megbecsülése sok kismarosi embert megelégedéssel töltene el.

 

Nincs  ehhez mit hozzáfűzni. Amíg élünk, emlékezni fogunk rá. Szerettük Őt nagyon.

Temetése 2014. augusztus 30-án 13 órakor lesz a kismarosi temetőben.

Nyugodjék békében!

Végvári Györgyi

Fotó: Balogh András