Környezetvédelmi rajzpályázat

0
687

A váci Ipress Center nyomdai központ Veled Vagyunk társadalmi felelősségvállalási programja keretében, a Garay Képzőművészeti Stúdió szakmai közreműködésével környezetvédelmi rajzpályázatot hirdet váci és Vác agglomerációjában található általános iskolák tanulói számára.

A rajzpályázat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogyan járulhat hozzá a papír használata a környezet megóvásához, valamint milyen előnyöket nyújthat a jelentős e-hulladékot termelő számítástechnikai eszközök alkalmazásához képest – ahogy arra bizonyos tanulmányok is rámutatnak (Two Sides: Papír és Print: Mítoszok és tények, 2013. május).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Falfestmény Nagymaroson.
Fotó: Aradi Szilveszter

 

A pályázat kiírói olyan alkotásokat várnak a diákoktól 2014. november 20-ig, amelyek a papírfelhasználás ezen pozitívumait mutatják be. Az alsó és felső tagozatos korcsoport győztese is egy-egy kirándulást nyer saját osztálya részére.

A rajzpályázaton minden 6-14 éves váci és Vác agglomerációjában (Vácduka, Vácrátót, Kosd, Váchartyán, Sződ, Sződliget, Csörög, Rád, Penc, Szendehely, Verőce, Kismaros, Nagymaros) található általános iskolában tanuló diák részt vehet, aki A4 vagy A3 méretű, bármilyen kézi technikával készült pályaművét egy példányban leadja az iskolai rajztanáránál 2014. november 20-ig. A rajzlap hátoldalán szükséges feltüntetni a pályázó nevét, életkorát, értesítési címét, település nevét és az oktatási intézmény nevét és címét. Minden pályázó csak egy pályaművel vehet részt a versenyen.

A közönség is szavazhat majd az általa legjobbnak ítélt alkotásra az Ipress Center Veled Vagyunk Facebook oldalon. A két korcsoport közönségdíjasa egy-egy alkotócsomagot kap elismerésül. Az eredményhirdetésre és díjátadásra várhatóan 2014. december 3-án kerül sor. A beérkezett pályaművekből a pályázat kiírói kiállítást szerveznek.

 

Forrás: vaconline.hu