Zöldség- és Gyümölcsfesztivál volt Letkésen – a Börzsöny-Duna-Ipoly vidékfejlesztési Egyesület beszámolója

0
411

bdi 1Október 18-án Földi Kincsek Vására beharangozó fesztivált rendeztünk Letkésen.

A helyi – nemzetközi piacunk kialakítása már a vége felé közeledik, és egyre nagyobb lett az igény arra, hogy mindenki megtudja, „Mikor nyitunk?” Mikor lehet már árusítani?”. Szép számmal regisztráltak helyi termékeket kínáló árusok – termékbemutatósok a területünkről és Szlovákiából egyaránt. Csak helyi termékek árusítását engedtük és később is csak helyi termelők jelenhetnek meg a piacon.

Színesítették a napot Budinszki István, a NAKVI osztályvezetőjének-, valamint Budai Krisztina, a NAKVI Magyar Falusi- és Zöldturizmus Programiroda tanácsadójának ünnepi szavai.

A hagyományőrzés fontosságát emelte a letkési Pattantyús (aprók) néptánccsoport-, a Szlovákiából érkező Rozmaring Éneklőcsoport, a kismarosi Abajdóc néptáncegyüttes egy része, valamint a nagybörzsönyi Pávakör Hagyományőrzők fellépése.

Kicsik és nagyok, gyerekek és idősebbek együtt örültek, egymásnak mutatták be tudásukat, receptek cseréltek gazdát, elérhetőségeket osztottak meg egymás között, ebéd után pedig már közös nótázás zárta a napot.

És igen, nagyon várják a rendszeres nyitva tartást, de addig is ígértük, hogy Advent idején szervezünk még egy ilyen találkozót. Hogy mi lesz azon a fesztiválon, maradjon egyenlőre a mi titkunk. Megígérjük, időben szólunk!

 

Börzsöny-Duna-Ipoly vidékfejlesztési Egyesület beszámolója

 

Az egyesület által szervezett további programok olvashatóak és letölthetőek alább:

Program_végleges

Kepzes_plakat2