Faluszépítés

0
611

November 15-én, szombaton csatlakozva a cserkészcsapat kezdeményezéshez, általános rendrakást  terveztünk el Kismaroson. Többen járták körül a falut nyitott szemmel, gyűjtötték a tennivalókhoz a javaslatokat. Ne gondolja senki, hogy ilyen rövid idő alatt teljes munkát tudtunk végezni. Több oka is van ennek, egyrészt olyan dolgokon is megakadt a szemünk, amelyekhez veszélyességük miatt civilek nem nyúlhatnak, másrészt az idő is véges volt. Így a falu központi helyeit vettük célba, hogy karácsonyra és a templom búcsújára itt rend legyen.

Szajkó őrs
A Szajkó őrs

 

Miközben többen a templomot és környékét takarították, a cserkészek a következő pontokon tevékenykedtek: a Skatulya-szobor előtti tér, a kút környéke, a vasútállomás, a játszótér, a CBA környéke, és a posta melletti kis park, Duna-part. Összeszedték az emberek által eldobott szemetet, összesöpörték a lehullott leveleket, elhordták az egészségház melletti, több éve ottfelejtett viakolort. Mindezeket elszállították a falu komposztálójába és lerakták az önkormányzat udvarán. Lemetszették az elszáradt virágokat, a bokrokat, és karácsonyra fel is díszítették  a virágtartókat.

Viakolor
Pakolják a kisautót

 

Patrik és Márti
Márti néni és Patrik

 

Viakolor-hordók
Viakolor-rakodók

 

Köszönjük mindenkinek, aki eljött: elsősorban a szorgos gyerekeknek, a templomi takarítóknak, a felnőtt civileknek, és külön Kondorosi Mátyásnak, aki teherautóját is felajánlva segített. A munka folytatódik tavasszal, és nagyon reméljük, hogy akkor még többen leszünk.
És még egy lényeges dolog: a munka vidáman, nagy nevetések, kis csipkelődések között folyt, csupán azért – mint Zelei Tomi megjegyezte, – mert kacaj-bicajjal érkeztek. Hát így is lehet, köszönjük fiatalok!

Csak vidáman
Csak vidáman!

 

fotó
Barbara dekorált

 

Hölgyek díszben
Ilyenek lettek karácsonyra a virágtartók

 

Fotók: Kisduna