Fizetős január 1-től az M2 autóút

0
1106

Sajnos a Kisduna legmerészebb jóslata, és legszörnyűbb rémálma válik valóra, melyre az előző, a témával foglalkozó cikkünkben már céloztunk. Amit akkor kérdőjellel írtunk, mára ténynek bizonyult. 2015 január 1-től fizetős lesz az M2 autóút, és nem mellékesen az M0-ás jelentős része, valamint az M3-as budapesti bevezető szakasza is. 5000 forintért cserébe viszont, akár Örkényig suhanhatunk éves autópálya bérletünkkel az ország egyik leghosszabb és egyértelműen legváltozatosabb megyei hálózatán. Ha valaki ezzel a lehetőséggel mégsem él, az ígéretek szerint legalább változatlan áron élvezheti a MÁV és a Volán szolgáltatásait.

 

A nemzetiutdij.hu oldalon a következőket lehet olvasni:

“E-MATRICA RENDSZER

A használati díjas e-matricás rendszerbe tartoznak a motorkerékpárok, személygépkocsik és annak pótkocsija, továbbá a legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművek, lakóautók és autóbuszok, valamint ezek vontatmányai.

2015. január 1-től mindössze az alábbi útszakaszokat lehet díjmentesen használni:

  • M31-es autópálya teljes szakasza
  • M0 autóút alábbi szakaszai:
    • 1. sz. főút és az M5 autópálya közötti szakasz
    • M4 autóút (4. sz. főút) és M3 közötti szakasz
    • Megyeri híd (11. sz. főút és a 2. sz. főút közötti szakasz)

Az M0 további részei valamint a körgyűrűn belül a gyorsforgalmi utak ki és bevezető szakaszai mellett az eddig díjmentesen használható városi elkerülők, és autóutak is elvesztik díjmentességüket és az új szabályozás hatálybalépésével kizárólag matrica használat mellett van mód jogszerűen igénybe venni.”

 

Alább a Pest megyei fizetős szakaszok láthatók:

 

Pest_megyevv
Forrás: nemzetiutdij.hu

 

Pest_megye
Forrás: nemzetiutdij.hu