A Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény FELHÍVÁSA!

0
406

A Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény – a 2012. őszén megrendezett “Írásos dokumentumok a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjteményből” című kiállítás sikere nyománszeretné bővíteni régi írásos dokumentumait a XIX. század végén és a XX. század első felében szakmai végzettséget szerzett és Kismaroson tevékenykedő iparosok és kereskedők mester- és segédleveleivel.

Szeretnénk megkérni minden kismarosi vagy Kismarosról elszármazott lakost, hogy akinek birtokában van ilyen dokumentum, azt legyen szíves néhány napra a Sváb Muzeális Gyűjtemény rendelkezésére bocsátani, amíg azokat lefotózzuk vagy más módon számítógépes másolatot készítünk róluk.

Amennyiben módjukban áll ezeket a dokumentumokat nélkülözni, a Sváb Muzeális Gyűjteményben adományként szívesen megőrizzük ezeket az utókor számára.

A kapott dokumentumokat a gyűjtemény állandó vagy időszakos kiállításain bemutatjuk a látogatóink számára.

A Sváb Muzeális Gyűjtemény részére hozott dokumentumokat az állandó kiállításunk nyitva tartási idejében (szerdán 9-13, pénteken 14-18 és vasárnap 9-12 óra között) várjuk a Gyűjteményünk kiállító-helyiségében (Kismaros, Kossuth u. 21.).

A dokumentumokkal kapcsolatos bejelentéseiket a 06 (20) 9-234-714 mobilszámon vagy az akos.daboczi@vnet.hu e-mail címen várjuk.

KismSvabMuzGyujt

A kért dokumentumok keresésével kapcsolatos fáradozásukat előre is köszönjük!

 

Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény