Pfmajális 2015: Majálisozz velünk idén is!

0
405

A májusfa a természet újjászületésének szimbóluma, az ifjúság tavaszi szokásainak Európa-szerte ismert szimbolikus kelléke, melyet csoportba szerveződve állítottak a legények a lányoknak, akiknek ez nagy megtiszteltetés volt. Gyakran a közösségeknek is volt egy saját fája, aminek a kidöntését ünnepély és táncmulatság kísérte. 2013-ban nekünk pálferiseknek egy közel 200 fős, Gyadai réti majális keretében sikerült feleleveníteni e hagyományt, tavaly pedig Kismaroson hasonló létszám mellett sikeresen ismételtük meg ezt.

Az erről készült videó alább nézhető:

 

Ezek nagy sikerére tekintettel idén is szervezünk pálferis majálist. A helyszín ezúttal a tavalyival azonos, a majális ismét a Dunakanyarban, Kismaroson a Dunaparti játszótéren lesz. A vidám mókára és játékra vonatkozó ötleteink már jócskán felsorakoztak és szárnyra kaptak bennünk, jobbnál jobb játékokra számíthattok idén is!

Időpont: május 1. 10.00 órától késő délutánig.
Helyszín: Kismaros, Dunaparti játszótér.
Gyülekező:
 9.45 – kor a kismarosi vasútállomáson, ott várjuk a Nyugati Pu.-ról Szob felé 9.07-kor induló zónázó vonattal érkezőket.
Feltehetőleg verbuválódni fog egy bicikliscsapat is, aki szeretne kitekerni, csatlakozhat hozzájuk, és lesznek olyanok is akik 1 nappal megtoldják majd a programot, és másnap a Dunán egy jót eveznek… Szombat este pedig a közeli Törökmezőn be lehet csatlakozni a Máranosztrai zarándoklatba.
Az útiköltségen és az elfogyasztani kívánt elemózsia beszerzésén kívül a részvétel ingyenes.

Most is biztatjuk a lányokat, hogy hozzanak magukkal valami (akár tréfás) apróságot, amit a májusfára köthetnek a fiúknak, de a fiúkat is, hogy gondoskodjanak valami kedvességről, csokiról, bonbonról, esetleg virágcsokorról amit a fára köthetnek. Idén a tavalyihoz hasonlóan nemcsak a fiúk mászhatnak fel a májusfára hanem a lányok is, nekik kötéllétra képében „égi lajtorját” biztosítunk ehhez.
A tavalyihoz hasonlóan idén is sok móka lesz:

  • kötélhúzás
  • ugrókötelezés
  • zsákbafoci
  • májusfatánc
  • strandröplabda

Tervezünk még: csoportos bajvívást, ámor nyilazást, deszkatáncot, dióra reflexből koppintást, rúdra gyűrűt, vakgiliszta mozgást, dióvisszadobó íjászversenyt, régi és új népi játékokat, közös éneklést és sok mindent, amit addigra még kitalálunk.
A kitaláláshoz is lehet csatlakozni: ez a program most is attól lesz jó, ha együtt jóvá-tesszük magunknak, pont olyanná, amilyenen leginkább szeretnénk részt venni…
És ne feledkezzünk meg róla, hogy ott lesz mellettünk egy kőhajításnyira a Duna, szemben a Visegrádi vár, egy idilli kis holt-ág, vadregényes vízparti dzsungel, pillangók, napsütés, férfiak, nők…

A programra jelentkezni az alábbi linken lehet: Jelentkezés ITT.