Értsünk szót!

0
976

Meghívó

A Kismarosi Művelődési Ház 2017. szeptember 30-án, szombaton 10-14 óráig félnapos konferenciát szervez „Értsünk szót!” címmel, melyre szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt Kismarosról és a környék településeiről. Különösen számítunk az óvónőkre, tanítókra, tanárokra, a nevelési tanácsadók, gyerekjóléti szolgálatok munkatársaira, a szülőkre,  a pedagógusképző  főiskolák és egyetemek hallgatóira.

A konferenciát dr. Skita Erika és Turáni Szabolcs – az Értsünk szót alapítói tartják, ők így nyilatkoztak erről a témáról:

„A szülői értekezletek és fogadóórák nem csak a pedagógusoknak okoznak fejfájást. Tanárként felkészülni a kérdések áradatára, az elégedetlenség  hangjainak kezelésére kétségtelenül nagy feladat. Ám a másik oldalon ott a bizonytalanság, és a kérdés: mások milyennek ítélik a gyerekem. A gyerekeken keresztül a szülők gyakran úgy érzik, őket is bírálat érte.

A pedagógusok felelőssége kétségkívül igen nagy. A szülőre nagyon nagy hatással van az, ahogyan a tanáraik nyilatkoznak a gyerekeiről. Minden szülőben felmerül a kétség, hogy jól ismeri-e a saját gyerekét, ha a saját tapasztalataitól igen eltérő véleményt hall róla.

Az lenne az optimális, ha a szülők és a pedagógusok együttműködnének. Hogy ellenfelek helyett, akik számukra csak újabb gondot okoznak, inkább szövetségesként tekintetének egymásra. Hiszen a nagyvilágban nem az érdemjegyek számítanak, hanem, hogy mit tudnak kezdeni a megszerzett tudással.”

Weboldaluk címe: http://www.ertsunkszot.hu

A rendezvény helye a Kismarosi Művelődési Ház (Kismaros, Kossuth u. 22.)

Regisztrációs díj: 500.- Ft/fő

Jelentkezni lehet muvhazkismaros@gmail.com címen

Telefon: Bognár Noémi intézményvezető 20/5518714

A szervezők nevében: Végvári Györgyi a Mátyásfa Tehetséggondozó Műhely képviselője