Freecikli Vác – A kerékpár kultúrtörténete címmel nyílt meg a Váci Értéktár legújabb kiállítása

0
647
bicajgli_foto_Aradi_Szilveszter2011. március 3-án mintegy százan gyűltek össze a Váci Értéktár kiállítótermében, hogy részt vegyenek a Freecikli Vác – a kerékpár kultúrtörténete című kiállítás megnyitóján. A kiállítást Moys Csaba, Vác város Pro-Urbe díjasa nyitotta meg, aki sokat tett a Vácon keresztülhaladó kerékpárút létrejöttéért (Két Kerékkel Kevesebb Egyesület, Eurovelo 6 kerékpárút). Érdekes adalékokkal egészítette ki a váci kerékpáros kultúra történetét, kiemelte a kerékpáros életmód fontosságát, és arra bíztatott, hogy minél többen bringázzunk a Dunakanyarban!

Vaci_Ertektar_-_Freecikli_megnyito

velocipd_vaciertektarUtána Mészáros Balázs mb. igazgató, a kiállítás váci kurátora mondott beszédet. Megköszönte a Kiscelli Múzeumnak és a Critical Mass szervezőinek, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy Budapest után Vácon nyíljon meg a kiállítás. Megemlített néhány fontos váci vonatkozást a kerékpározás történetéről és kiemelte a kiállítás rendhagyó szerepét abban, hogy ez a tradíció tovább folytatódjon a városban. Újra indítva egy folyamatot, bíztatván a régi egyesületek működését és hozzájárulását az egészség- és környezettudatos életmód elterjesztéséhez. A beszédek után archív filmek megtekintésével és rövid fogadással folytatódott a megnyitó. Majd az Értéktár szokásához híven, egy különleges és igen látványos torta kompozíciót szolgált fel a vendégek számára, az egybegyűltek ezután megtekinthették a kiállítást.

 

A Váci Értéktár ezúton szeretné megköszönni minden résztvevőnek, érdeklődőnek és támogatónak hogy részt vettek a Freecikli Vác megnyitóján és megvalósításában. A kiállítás nyitva áll, és várja a váci családokat és minden érdeklődőt országszerte.

 

Információk:

 

Váci Értéktár, Köztársaság út 19.
2011. március 4 és május 1 között a nyitva tartás:
csütörtök, péntek: 10:00-14:00
szombat, vasárnap: 10:00-18:00

 

Belépődíjak:

teljes árú jegy: 400 Ft, diák- és nyugdíjas jegy: 200 Ft, családi jegy: 800 Ft, csoportos jegy (15 főtől): 5200 Ft

 

forrás: www.ertektar.vac.hu