Tavaszi Tárlat Nagymaroson: sikeres volt a megnyitó

0
451
Tavaszi_tarlatÁprilis 17-én nyílt meg Nagymaroson a Művelődési Házban a Nagymarosi Képzőművészeti Egyesület (NAKE) tavaszi tárlata. A megnyitó beszédet Mándliné Szabó Katalin, a Művelődési Ház igazgatója kezdte, majd Burgermeister László önkormányzati képviselő folytatta. A beszédeket tovább színesítette Szemes-Bogya Eszter fafaragó-népdalénekes gitárjátéka és éneke.

A NAKE 50 alkotót foglal magába, közöttük vannak hivatásos képző- és iparművészek, rajztanárok, fafaragók, tűzzománcosok, textilművészek is. Az egyesület vezetője Garami Mária.

A kiállítás anyaga nagyon színes, sokféle technika, sokféle gondolkodás mutatkozik meg, találunk pasztellképeket, olajfestményeket, grafikákat, szobrokat, tűzzománcokat, akvarelleket. Május 4-ig lehet megtekinteni az anyagot, a Művelődési Ház nyitvatartási rendje szerint. Telefonszám: 06-27-354-243

Az egyesületnek van egy saját kiállítóterme is, a NAKE GALÉRIA, ami Nagymaroson a Magyar utcában található, itt májustól hétvégenként, majd júniustól minden nap megtekinthető a kiállítás. A kiállítás május 8-tól a kismarosi Művelődési Házban is látható lesz.

 

Kisduna infó