Erdei iskola épült Kismaroson

0
446

magos02-4-3Az Európai Unió támogatásának köszönhetően elkészült a Magosfa Alapítvány erdei iskolája Kismaros-Börzsönyligeten. A mintegy 81 milliós beruházás részeként létesült Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központ több mint 20 erdei iskolai programmal várja az érdeklődőket.
Az Európai Unió támogatásának köszönhetően elkészült a Magosfa Alapítvány erdei iskolája Kismaros-Börzsönyligeten. A mintegy 81 milliós beruházás részeként létesült Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központ több mint 20 erdei iskolai programmal várja az érdeklődőket.

A beruházás keretében létesült egy új foglalkoztató épület, valamint lehetőség nyílt a már meglévő főépület és a 40 fő befogadására alkalmas faházak felújítására, az erdei iskola környezetének rendezésére.

A Kismagos kiváló helyszín a természet szépségeinek és működésének felfedezésére, valamint környékbeli hagyományok (hagyományos földhasználat, régi mesterségek) megismerésére.

magos02-4-3Az erdei iskolába érkező gyerekek 3-5 napon keresztül személyesen tapasztalják meg a környezettudatos életmód és gondolkodás elemeit, szokásait. Maguk fedezik fel a természet szépségeit, példát láthatnak arra, hogyan élnek együtt az élőlények, és milyen fontos szerepet töltenek be a természetben.

A terepi környezeti nevelés kiváló lehetőség az iskolai oktatás kiegészítésére. Lehetőséget nyújt a gyerekeknek, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek, megfigyelés és cselekvés által tanuljanak, és így gondolkodó, a jövőért felelősséget vállaló felnőttekké váljanak.

Az alapítványról és a projektről bővebben a Magosfa honlapján, illetve a Kismagos blog oldalakon olvashatnak, valamint prezi bemutató is készült.

Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány
magos01

Kapcsolódó anyag:
Szalamandra és létra