A legjobbak közt a kézműves csokoládé

0
659

– “Mindenki a gyerekem!” – mondta Flamich Gábor, amikor arról beszélgettem az FG Csokoládé Manufaktúra vezetőjével, és feleségével, Konkoly Ritával, hogy mi a titka a mindig magas minőségű desszertjeiknek. – “Mert Rita kijelentette, hogy ő mindent úgy készít, mintha a saját gyerekeinek csinálná.”

Sok mindent megírtak már erről a csöppnyi műhelyről, ahol megállás nélkül folyik a munka, most mégis rájuk figyelünk újra, hiszen jön a csoki-csúcsidőszak, Erzsébetek, Katalinok, Mikulás, karácsony.

FG Csokoládé Manufaktúra

Hosszú és tanulságos út vezetett addig, míg a fiatal orvosnőből üzletasszony lett. Bár elmondása szerint mindig izgatta őt a kereskedelem. Az út bejárásához kellett a gyógyszeriparban eltöltött idő, ahol megtanulható volt az üzleti stratégia és marketing, de kellett hozzá a jó barát, Széki Béla praktikus tanácsa is a pénzek megfialtatásához. Közben pedig szép lassan erősödött a kapcsolati tőke is.

FG Csokoládé Manufaktúra

Na és persze kellett hozzá Gábor, aki a családi örökséget vitte be a vállalkozásba – a nagypapa cukrász volt. A sok-sok éjszakai kísérletezgetés, a szerencsés véletlenek, a feleség hallatlan ambícióinak eredménye lett az országos hírű csokoládé, a kézműves fagylalt és a Kis Francia nevű reggeliző-süteménybolt.

Fogadjunk, hogy senki nem sejtette, a remek fagylalt összetevői matematikai képlettel kiszámíthatók! Márpedig ennek a képletnek az alapján cserélték le a modern alapanyagokat helyi zamatos gyümölcsökre, zsírdús házi tejre, friss tojásra. Sehol nincs tartósító, ilyen-olyan pótló, minden eredeti és minőségi! Pompás ízvilágukat saját fantáziájuk szerint alakítják, a törzsvásárlókkal tesztelik, és folyamatosan figyelnek a vevők visszajelzéseire. Mindezek eredményeként a házaspárt beválasztották az ötven legjobb magyar vállalkozó közé.

FG Csokoládé ManufaktúraItt minden csupa gyönyörűség, illatok, színek kavalkádja fogad az üzletben, a csomagolás is finom eleganciát tükröz. Azt mondják, nekik nagy segítség volt, hogy a pályát nem cukrászként kezdték. Színvonalas helyeken tanulták meg a csokoládékészítés fortélyait, nem kötötték őket gúzsba a kötelezők. Igényes vevőkörnek igényes finomságokat készítenek. Nagyon szeretnék, ha bonbonjaikat, csokoládéjukat, kávéjukat, teájukat, lekvárjaikat, süteményeiket a környékbeliek is ismernék és kedvelnék. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a finom csokoládéról Nagymaros jut eszébe az embereknek. Ez azért nagy büszkeség lehet nem csak a manufaktúrának, hanem az egész városnak.

Biztatunk mindenkit: ha édességet keres az ünnepekre, először Nagymaroson nézzen körül. A minőség vetekszik a Vörösmarty tér választékával, és még sokat utaznunk sem kell érte.

Ne feledkezzünk meg a csokikészítő napokról, amit mindig az adott ünnepkör mellé szerveznek. Várnak mindenkit szeretettel, csokival, sok-sok ötlettel és meglepetéssel!

[lightbox src=”http://www.fgmanufaktura.hu/tanfolyamok/”] Jelentkezni itt is lehet a tanfolyamokra [/lightbox]

[box title=”A kézműves műhely elérhetősége” box_color=”#6ac227″ radius=”0″]

FG Csokoládé ManufaktúraFG Csokoládé Manufaktúra – 1932 –

Konkoly Rita
Telefon: 06-20-550-2046
Cím: H 2626 Nagymaros, Magyar u. 18.

 

www.fgcsokolade.huwww.facebook.com/kisfranciapeksegwww.facebook.com/fgcsokolade [/box]

(x)