Vác, iskolaváros

0
681

Szakállas hír, de jólesik leírni, hogy az ország legjobb középfokú tanintézete lett – a szakközépiskolák közül – a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium. Eperke (róla írtunk már a Kisduna hasábjain) és Laura ugyancsak szeretik az iskolájukat, és mindezt le is írták most, kérésünkre. A néhány mondat mellé videót ajánlunk régi és jövendő diákoknak: mert Vác nemcsak fiataloktól nyüzsgő hely, hanem gyönyörűséges kisváros is, mint ahogyan meg is énekelték nekünk a felvételen.

Keresztyén Laura

Keresztyén Laura
Keresztyén Laura

Sokáig külföldön tanultam, több országban. Mikor hazajöttem, nehéz volt eldönteni, melyik iskolát válasszam. Sokat kérdezősködtem ismerősöktől, és utánaolvastam a lehetőségeknek. Nagyon örülök, hogy a Boronkayt választottam. A külföldi iskoláim is nagyon jók voltak, nagyon szerettem oda is járni. Magyarországon ez az iskola volt a legjobb választás számomra, főleg a nyelvoktatás miatt. Számomra nagyon fontos, hogy minél több nyelvet tanuljak, és amit már tudok, azt folyamatosan gyakorolhassam. Az iskola ebben is a tanulók mellett áll, rengeteg lehetőség van erre. Nagyon jól felszerelt minden tekintetben, kezdve a büfétől a szakmai tárgyakon keresztül a testnevelésig. Azt gondolom, ez az iskola lehetőséget nyújt mindenkinek arra, hogy a legjobbat hozza ki magából.

 

 

Szabó Eperke

Szabó Eperke
Szabó Eperke

Már általános iskolában is ide szerettem volna jönni, mert hallottam, hogy a tanár-diák kapcsolat nagyon jó, és az oktatás minősége is kiváló. Mikor felvettek a gimnáziumba, ezt meg is tapasztaltam.  A nulladik osztály nagy lehetőség azoknak, akik még nem tudják, mi is érdekli Őket igazán. Itt nagyon nagy óraszámban tanulunk nyelvet, és van időnk eldönteni, hogy merre szeretnénk tovább tanulni. A tanárok mindent megtesznek emberileg és szakmailag is, hogy a legjobbak legyünk. Mindenkire külön- külön nagy figyelmet fordítanak. Ezért, mi az iskolában, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy itt tanulhatunk. A tanárok és a diákok hozzáállását bizonyítja az is, hogy a szakközépiskolai rész az egész országban a legjobb lett. Nagyon sok minőségi és valóban érdekes programot szervez az iskola, szakköröket különböző témakörben, kirándulásokat, kulturális rendezvényeket, versenyeket, sporteseményeket. Sajnos az iskola tulajdonlásában változás lesz, de remélem, hogy ettől  olyan marad, mint eddig is volt.

 

 

 

Oszd meg, ha te is ide jártál/jársz iskolába és szereted a várost!

[su_youtube url=”http://youtu.be/kvHXUkbiUe8″ width=”700″]

Kapcsolódó:
Különös lány