A jó pap holtig tanul, úgy mint most én. Ancsitól tanultam ezt az egyszerű, de nagyszerű süteményt. Részleteiben megvolt már nekem, de összerakva egész más lett belőle, mint képzeltem. A Lanner kvartett zenés vendégségére sütötte Ancsi, és pillanatok alatt el is fogyott. Erősen mondom, hogy próbáljátok ki, mert nagyon fincsi lett!
Marosi Málna
Hozzávalók:
• 3 tojás
• 10 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 12,5 dkg liszt
• 5 dl tej
• 8 dkg vaj + a forma kikenéséhez
• 15 dkg aszalt szilva
• rum
Elkészítés:
Rumos vízbe áztatjuk az aszalt szilvát. A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott a vajat. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan a lisztes keverékhez adagoljuk a tejet. Az eredmény a tejes pitékhez hasonló sűrűbb palacsintatészta. Ehhez hozzáadjuk a rumba áztatott aszalt szilvát. Végül a tésztát egy kivajazott, alacsony peremű kerámiatálba öntjük. 30-40 percig sütjük 180 fokon, amíg megbarnul a süti teteje.
Még egy apró megjegyzés: sokkal jobb hidegen fogyasztani! A süteményt Kovács Anna sütötte.
A kép forrása stílszerűen: aprosef.hu