Így élik meg művész barátaink – Kostyál Péter

0
3399
Kostyál Péter Kismaroson Fotó: Ivor Andrea

A művészek érzékenyebbek a világ változásaira, így van ez kedves hegedűművész barátainkkal is. Kostyál Pétert kérdeztük, hogyan telnek napjai ebben a megváltozott helyzetben.

A Budapesti Fesztiválzenekar , – amelyben játszik – egyébként nagyon hamar föltalálta magát. Minden este 19.45-kor koncertekkel kedveskedik a komolyzene kedvelőinek. Ezen a honlapcímen megnézhetők: bfz.hu

  • Mint mindenkinek, nekem is teljesen átalakult az életem. Általában a változások fájdalmasak, és látom is sokan milyen nehézségeket élnek át. A napokban például szívszorító élmény volt, amikor a helyi kisbolt előtt sorban állva egy idős néni szólított meg, és kért segítséget. Mint mondta, a karanténban a vidéki fia hozza neki mindig az élelmiszert és pénzt is, mert a nyugdíjából nem jön ki. Most viszont már napok óta nem tudott jönni, így pénz és ennivaló nélkül maradt. Kisírt szemén, és az egész fellépésén láttam, életében először koldul, és a karantén ellenére lejött a bolt elé, mert mint mondta, már nem bírja tovább a éhséget. Nem pénzt kért, hanem, hogy vegyek neki valami harapnivalót a boltban…
    Vigyázzunk egymásra, és sokkal jobban figyeljünk oda, mert elképzelni sem tudjuk, micsoda dráma történik a szomszédunkban!
  • Ami engem illet,  a magam módján még élvezem is, hogy lelassult a világ. Általában évente összesen 3 hónapot töltök külföldön, és nagyjából 2-3-szor körberepülöm a Földet a megtett kilométerek alapján. Nagyon élvezem, hogy olyan napok vannak most, amikor ki sem kell tennem a lábamat, a kocsi a kerítésen belül marad. Ez nem azt jelenti, hogy nem dolgozom, sőt az elmúlt 1 hónapban ki sem látszom a munkából. Átiratokat készítek, kertet rendezek, gyakorlok, igehirdetésre készülök, főzök, és bevásárolok szüleimnek és anyósoméknak. Mr. Unalommal egy ideje nem találkoztam!
  • Isten sosem öncélúan enged meg válsághelyzeteket az ember életében. Ezért fontos, hogy feltegyük magunknak a kérdést: miért, mi célból történik meg velem mindez? Mire akar Isten rávezetni, vagy (nem hívőknek) mit tanulhatok meg ebben az élethelyzetben?
    Ha megtaláljuk a választ e kérdésre, békésebbek, erősebbek és többek leszünk.